Hockeyligor runt om i världen

Finns det någonting bättre än hockey? Troligtvis inte skulle nog alla hockeyfans svara på den frågan. En av de roligaste sakerna med hockey är ju att det som bekant finns så många olika ligor att tillgå. Här nedan tänkte vi titta lite närmare på några av dessa.

SHL

SHL, tidigare Elitserien, är något som engagerar många svenskar. I dagsläget är SHL inne i ett absolut avgörande skede, vilket gör ligan lite extra intressant. Nästa år kommer SHL dessutom att utökas från dagens 12 lag till 14 lag.

NHL

Att NHL är världens bästa hockeyliga är nog de flesta överens om. I NHL spelar de bästa spelarna från Kanada, USA, Sverige, Finland, Tjeckien, Slovakien och Ryssland. Vill man läsa mer om NHL går det bra att läsa här.

KHL

KHL, eller Kontinental Hockey League, är en i huvudsak rysk liga vilken bildades 2008 som något av ett alternativ till nordamerikanska NHL. För närvarande består KHL av 28 lag, varav 22 kommer från Ryssland. Utöver detta har även Lettland, Vitryssland, Slovakien, Kroatien, Kazakstan samt Finland i form av Jokerit vardera ett lag med i ligan.