Tippa smartare

När det kommer till att spela på oddset finns det en hel del man bör vara medveten om. Här kommer några tips som kan lära en att spela lite smartare.

smart_314153021

Först och främst ska man lära sig betydelsen av ordet “spelvärde”. Att spela på favoriten i en match är något många gör och har alltid gjort. Men om oddsen för detta är exempelvis 1.2 står man ju att vinna lite och förlora mycket. Alla har nog sett tillräckligt många “favoriter” förlora för att veta att detta är alltid en möjlighet. Spelvärdet är därför väldigt lågt och inget man bör spela på.

Förstå sig på oddsättare är ytterligare ett verktyg som borde finnas i varje spelares uppsättning. Oddsen är mer en reflektion av hur folk förväntas spela än sannolikheten att lag A eller B vinner. Detta är något av en förenkling, men det innehåller en hel del sanning. Bookmakers sätter odds för att locka till spel inte bara på ett lag utan på båda samtidigt.

Ett misstag man ofta ser bland spelare är att satsa stort på en match och vänta på chansen att dra hem en stor jackpott. Detta är sällan en bra idé när man ser på det hela långsiktigt. En smart spelare väljer heller många mindre spel än ett stort kombinationsspel.