Är du fit nog att klara dessa utmaningar?

Så du anser att du besitter en bra fysisk styrka och uthållighet? Då kanske dessa utmaningar är för dig att ta dig ann. Dessa utmaningar är nämligen de så kallade 30 dagars utmaningarna där du börjar enkelt men ska sluta svårt. Det roliga med dessa utmaningar är att du inte behöver betala en krona för att göra dem. Du behöver bara din egen kropp, en stark vilja och ambitionen samt en sökmotor för att hitta bilder som referens.

workout

30 dagars plankan

I denna utmaning ska du under en 30 dagars period ska man utföra träningsövningen “Plankan”. I början så gör du den endast för 20 sekunder och varannan dag ökar du med 10 sekunder. Efter första vilodagen börjar du med 45 sekunder och ökar nu varannan dag med 15 sekunder Efter dag 13 som nästa vilodag går du till 1,5 minuter och ökar med 30 sekunder varannan dag. Fortsätt denna gradvisa ökning tills dag 30 då du gör 5 minuter. Det finns dagar då du ska vila och inte gör utmaningen men detta är ett bra sätt att få träna magmusklerna. Vila var 6:e dag.

30 dagars knäböj

Du börjar denna med att göra 50 knäböjningar och ökar varje dag med 5 extra. Du vilar ifrån utmaningen var 4:e dag. Efter varje rastdag så ska du börja på 10 fler knäböj som du hade senaste dagen, så är du på dag 19 så ska du göra 160 st. sen om du är på dag 21 med 180 st. Du håller på såhär tills dag 30 då du gör 250 knäböjningar.

30 dagars armhävning

I denna utmaning så börjar du med 10 armhävningar och varannan dag ökar du med 5 extra armhävningar. Denna utmaning kör du utan rast och på dag 29 ska du göra 100 sen kommer den tuffa dag 30 då du ska göra så många du bara orkar. Jätte bra tillfälle att tävla med dina vänner.

30 dagars Batman utmaning

Denna typ av utmaning är ofta inspirerad av den fiktionella karaktären Batman som är uppmålad som en vanlig människa som tränat sig till toppen av vad en människa kan komma till rent fysiskt. Denna utmaning är en kombination av alla ovanstående tillsammans. Du vilar här ungefär var 5:e dag. För att få en lite mer referens så gör lika många armhävningar som knäböj.