Hockeyinspirerade spel

Är du en av alla de som älskar hockey? Då är du inte ensam, de allra flesta svenskar gillar denna tuffa och fartfyllda aktivitet. Faktum är att det är en av de mest utövade sporterna i Sverige och också en av de allra största publiksporterna. Nu för tiden behöver du inte nöja sig med den gamla vanliga hockeyn på tv eller i arenan. Nu kan du få se och uppleva en helt annan typ av hockey – nämligen i spelens värld.

NHL-spelen

De flesta känner väl till de olika NHL-spelen som lanserats av EA sports. Dessa datorspel som baseras på Nordamerikas största och främsta hockeyliga är mycket populära och har kommit ut i ett stort antal versioner. Serien började produceras redan 1991 och sedan dess har det kommit minst ett nytt spel om året. Serien har tillverkats för användning genom en rad olika spelplattformar, bland annat Sega, Playstation och Xbox. Ända sedan starten för 14 år sedan har serien varit en stor framgång.

NHL spel

Bordshockey

Tillhör man den eliten som intar ett lite mer oldschool synsätt till hockeyspel kan man ju alltid spela bordshockey. Denna klassiker går aldrig ur tiden utan är alltid lika aktuell för nya generationer. Detta spel kan som inget skapa en tävlingslust och konkurrens hos sina utövare.