Inlinesträning under sommaren

Att träna som en hockeyspelare innebär ju så klart en hel del tid på isen. Filosofin är ju att man ska träna genom moment som faktiskt används i sporten man tränar för. Men det finns en hel del träning som kompletterar detta och för hockeyspelare är inlines ett väldigt tacksamt alternativ.

inlines_416211466

Under sommarmånaderna är det ju alltid trevligt att få komma ut lite mer, även då man tränar. Och många hockeyspelare väljer att åka just inlines. Har man bara koll på sin skridskostorlek kan man använda detta och köpa inlines i samma storlek.

Det är ju tämligen enkelt att se övergången från inlines till skridskor, utformningen på utrustningen är ju väldigt lika och många tekniker och moment är överförbara mellan de två. Man får i stort sett samma benträning med ett pass på isen som med inlines.

Många rekommenderar speciellt yngre spelare att komplettera sommarträningen med inlines och nöta in grunder som man kanske inte känner för att göra på ett normalt träningspass på isen. Detta inkluderar rörelser som:

  • fram- och baklänges isättning och frånskjut
  • åka fram- och baklänges sittande
  • fram- och baklänges vändningar och översteg

Åker man mer för att få ett konditionspass kan det vara bra att tänka på en del saker. Finns det till exempel träd vid sidan av vägen man rullar längst måste se upp för fuktiga och blöta löv. Det är lätt att man halkar på dessa och gör sig illa. I denna artikel från iForm kan man även läsa en del andra tips om inlines, från skötsel av dem till hur man kan byta ut hjul för att kunna svänga lättare.

Med erfarenhet av skridskor är det många som finner det väldigt enkelt att övergå till inlines och börja träna även med dessa. Nu när det är som varmast på många håll i landet är det ju ett perfekt tillfälle att testa detta!