SHL

Det nya namnet Svenska hockeyligan, SHL, invigdes förra säsongen, och det var Skellefteå AIK som stod som SHL:s första mästarlag.

Skellefteå AIK

Föregående säsong

SAIK gjorde en stabil vandring ända från start till mål. Med 36 segrar på 55 matcher bärgades seriesegern före Frölunda. I slutspelet defilerade man genom kvarts- och semifinal och i finalen var det aldrig något snack om saken, fyra raka segrar mot Färjestad talar sitt tydliga språk.

På tredje kom Växjö som gjorde en riktig kanonsäsong. På platserna därefter var lagen mycket jämna. Fem lag som bara skilde sig åt med fyra poäng vittnar om den hårda striden ovan kvalstrecket och för bättre position i slutspelet. I botten fick Örebro och AIK  kvalspela för förnyat kontrakt men endast Örebro klarade detta och AIK åkte således ur SHL – till förmån för lokalrivalen Djurgårdens IF.

Säsongen 2014/2015

Inför SHL-säsongen 2014/2015 så är det Växjö tillsammans med Frölunda som för närvarande har experterna på sin sida i tron om att dessa ska hamna i toppen av tabellen. Hos spelbolag som Betsafe är det Frölunda som gäller. Skellefteå som tappat spelare i offensiven får inte mycket förtroende, dock anses defensiven tämligen god. Frölunda har en centerbesättning som förmodligen är SHL:s bästa och detta i kombination med en mix av gammalt och ungt gör dem till favoriter. Detta tillsammans med Växjö som med värvningen av Teemu Laakso får både försvar av rang och spetskompetens. Dessutom anses Växjö ha en god bredd.

Vilka får det tungt denna säsong

Svårast i årets serie beräknas HV71, Modo och Leksand få tillsammans med Djurgården som egentligen ingen verkar tro på. Nu brukar ju förstås experttipsen få sig en liten törn då och då och man kan undra vilken överraskning som väntar i år. Möjligen kan detta bli Luleå som anses ha en mycket god och bred trupp. Frågetecknet är om det finns någon spetskompetens. Läs mer om lägena i lagen på SHL.se.