World Cup of Hockey 2016

Med några månader kvar till World Cup kan det vara intressant att titta på vilka motståndare som Tre Kronor ställs emot i sin grupp: Finland, Ryssland och det USAs U23-lag.

shutterstock_152248385

Den 17 september är det första nedsläpp i det återupplivade World Cup – 20 år sedan den första turneringen 1996 och tolv år efter den andra. Den två veckor långa turneringen innehåller mer än 150 av de bästa spelarna i NHL och avgörs genom grundspel, semifinaler och final, där alla matcher spelas i Air Canada Centre i Toronto. I grundspelet är det två grupper, A och B, med fyra lag i varje som gör upp om de fyra semifinalplatserna.

Grupp A

Kanada, Tjeckien, USA och Team Europe – ett lag med europeiska spelare vars länder inte är med.

Vilka som är favoriter här blir svårt att säga förrän vi har de slutgiltiga laguppställningarna, men arrangerande stormakten Kanada bör vara favorit och Team Europe ett osäkert kort som ändå kan bli ett starkt lag med de rätta spelarna.

Grupp B

Finland, Ryssland, Sverige och USAs U23-lag

Tre Kronor har som synes hamnat i en grupp präglad av europeiska landslag och vi kan sannolikt se fram emot ovissa och spännande prestigematcher mot både Ryssland och Finland. USAs U23-lag ska dock inte räknas bort, då vi vet vilken ursinnig vinnarinstinkt som brukar finnas bland amerikanerna.

Sammantaget ser det ut att bli en fantastisk turnering med sex garanterat bra lag och två oskrivna kort som ska bli spännande att följa.

Premiärmatch

Tre Kronor möter Ryssland 18 september kl 21:00. Alla matcher spelas i Air Canada Centre i Toronto.